4 grunde til, at du bør nyde et besøg i Bornholms botaniske have


Bornholms botaniske have er i sandhed unik og det oser af karakter. Der er utroligt meget at nyde her, så hvorfor ikke besøge den? Her er 4 gode grunde til, hvorfor du bør opleve denne magiske have.

For det første er det en af de skønneste haver på Bornholm. At træde ind her, er lidt som at hoppe direkte ind i eventyret. Med sin store variation af træer og stedsegrøn vegetationsbælte samt frodige buske og farverige planter er ambiance et af de mange træk ved denne specielle have.

Den anden grund til at besøge denne botaniske perle, er at den har et righoldigt udvalg af forskellige blomsterarter. Alle årets fire hovedsæsoner bringer et spektakulært farvespil for øjet. Fra smukke forårsblomstringer samt sommerens ægte fredsfyldte stemning.

Den tredje grund til at besøge denne have er, da aktiviteterne er uendelige. Du kan tage en spadsetur ad de lange flagstone stier i de seks temahaver ellers slentre blandt de grusbelagte trampestier og nyde naturen omkring en. Eller du kan selvfølgelig tage en hyggelig picnic med dig, nyde den naturlige stemning omkring dig og måske spotte nogle trillebør-ænder.

Sidst skal fremhæves den langstrakte udsigt over det skønne Østersøklitlandskab. Vennernes fotogenhed medfører let flere timers udsigtsforlystelse fra forskellige beliggenheder på pladsen.

I dag vil jeg fortælle jer om de fire bedste grunde til, hvorfor du bør nyde et besøg i den smukke Bornholms Botaniske Have. Det er et sted, der er værd at overveje, hvis du har lyst til at opleve natur og søge inspiration.

For det første byder haven på naturskønne omgivelser for alle aldre. Den er beliggende nær havet i et fantastisk landskab, som indbyder til en afslappende gåtur med familien. Derudover byder haven på mange interessante planter og blomster at se på. Haveanlægget rummer mange unikke arter, herunder træer, buske, krydderurter og endda sjældne orkideer.

Den anden grund til at besøge Bornholms Botaniske Have er de attraktive udsigtspunkter. Haven har mange platforme og bænke, så du kan slappe af med udsigt over havet eller opleve solnedgangen gennem træets knoppe. Hvis du gerne vil lave et billede af wildbien, der suger nektar fra de smukke blomster, så er der ingen bedre sted at tage det perfekte midnatssol-billede.

En tredje grund til at besøge denne elegante have er det brede udvalg af årlige arrangementer. Haven organiserer regelmæssigt lokale workshops og guidede turer for både voksne og børn. En interessant workshop er den om urtemedicin, hvor du vil kunne lære om fordelene ved forskellige urter og planter. Derudover arrangerer haven flere årlige udstillinger med malerier, der forestiller skønheden i hjemmet gennem hele året.

Til sidst adresserer Bornholms Botaniske Have også et miljøsikkerhedsaspekt: de arbejder for at bevare biodiversiteten i området ved at fjerne invasive arter og opretholde habitaterne for dyr og planter. Det betyder, at du kan nyde din gåtur direkte i haven uden at bekymre dig om skadelige arter eller miljøfarer.

Bornholms botaniske have er en slags grøn oase på øen. Det er et yndigt syn at se hvordan alle planterne, farverne og livet smelter sammen og gør stedet helt unikt. Hvis du ikke allerede har været, her er 4 gode grunde til, at du bør nyde et besøg til Bornholms Botaniske Have!

1. Omring dig selv med vidunderlig natur. Langs de forskellige stier kan du finde skiftende årstider og et unikt udvalg af træer og planter, der helt sikkert vil fornemme din fantastiske naturtur.

2. Få en fredfyldt dag med dine venner. Orehoved byder velkommen til familiesammenkomster eller venindeture i det fri, hvilket giver masser af hyggelige stunder sammen. Det er et magisk sted at være som gruppe.

3. Nyde det forfriskende klima. Det brise regulerer temperaturen, så du behøver ikke bekymre om luftgging eller tør luft. Den friske brise og det grønne landskab vil helt sikkert glæde dine sanser hele dagen!

4. Passe på et stykke historie. Bornholms Botaniske Have har mere end 100 års erfaring bag sig – som består af både shelter planering og mange smukke bygningsværker. Ved besøget har du også mulighed for at opleve noget historie på tætteste hold!