Café og udstilling

Der er mulighed for køb af kaffe med mere i caféen, hvorfra man også kan købe vores paradisæblesnaps m.m. Og så må man endelig huske at se udstillingen om ”Sorte Muld” og Hallebrøndshøjen, samt hvad der ellers bliver af aktiviteter.

Fuglesang Paradisæble snaps

Paradisæble snaps

Paradisæblesnapsen er udviklet i samarbejde mellem Fuglesang haveparadis og den Bornholmske spritfabrik.

En dejlig snaps med en sødelig eftersmag.

Lidt historie

Fuglesang ligger lige midt i det område der hedder Sorte Muld. Området har fået sit navn, fordi jorden her er sort. Det er den blevet af den menneskelig aktivitet, der er foregået sammen med en større mængde husdyr i Jernalderen (500-800 e.Kr.)

Guldgubber

Man har dyrket markerne, handlet og drevet håndværk. Talrige fund af glas, smykker, våben, guld og sølvmynter antyder, at Sorte Muld godt kan have været hjemsted for en høvding eller Kongen over Bornholm i århundrederne efter Kristi fødsel frem til vikingetiden omkring 750 år efter vor tidsregnings start.

I Middelalderen blev stedet kaldt "guldageren", idet der kom guld op af jorden. Det var små guldstykker, meget tynde og forsynet med forskellige figurer.

Hallebrøndshøj

I tilknytning til det religiøse og administrative center på selve Sorte Muld var pladsen omgivet af en hel by af gårde, der tilsammen dækkede et over 1 kvadratkilometer stort område. Sorte Muld er særlig kendt for fundene af 2500 små guldgubber fra perioden omkring 550 til 650 efter vor tidsregnings start. Talrige andre fund vidner om, at Sorte Muld i kraft af en række naturhavne omkring Svaneke har været en betydningsfuld og rig handelsby indtil den formentlig blev ødelagt i begyndelsen af vikingetiden omkring 800 år efter vor tidsregning. Omkring Sorte Muld findes en række helleristninger og en række markante gravhøje samt jættestuen Hallebrøndshøj.

Lidt billeder

Du kan se billedet i stor størrelse ved at klikke på det.